Smuka jau ir. Sevišķi pavasarī. Vasarā baigi aizaug. Bet līdakās es tur laikam vairs nebraukšu. Tikai pirmajos gados, kad tur braucu(tas bija 2006. un 2007. gads) bija ok. Parējās reizes jāmokās ar zemmēriem tikai. Vienīgi rudenī uz vēdzelēm tur ir doma aizmaukt.....nu un pavasarī var uz vimbām ar, kad ir
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
Arī dzirdēju, ka kaut kur aiz Pētermuižas, tuvāk Skaistkalnei esot vilkuši uz nebēdu. Bauskā arī manīju copmaņus. Bet laikam jau vairs nebraukšu, drīzāk rudenī uz vēdzeli aizbraukšu. Ij ta dēļ tā, ka ērta vieta pie darba kolēģa īpašumā un kaut kādas vēdzeles tur ar trāpās. Nākampavasar varēs arī vimbās aizbraukt
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
Tagad jau velk visur, arī Lielupē čoms pa 20-30 katrā piegājienā velk (tas gan uz pluda) un Gaujā pie Cēsīm pa padsmit vimbām pa reizi. Bet tie kas nekautrējas pabarot.
Iepirku dažādu diametru un ar dažādu āķu izmēru gatavās pavadas fīderim. Jau pagājušā sezonā iepatikās - ātri un ērti un pašam nekas nav jāsien. Cena ar adekvāta Vienīgi es parasti taisu īsaku, man tik gara neprasās
Vienīgi es parasti taisu īsaku, man tik gara neprasās svilpo
Pamēģini pats sasiet. Un pamēģini kaut Lielupes straumītē vai Voleros ap 1m garas. Pat 1.2m var mēģināt tekošā ūdenī. Ja stāvošs ūdens, tad gan nejūtu metrīgo pavadu vajadzību. Tās zaļās trubas navajag. Lieli pričendāļi.:) Es arī sāku ar gatavajām, bet pagāšgad sēju pats, man iepatikās. Un vēl - tie pavadu diametri nav korekti. 0.12 atbildīs 0.14, 0.14 savukārt 0.16.. nu apmēram. Un iepērc āķīšus ar 12, 14, 16 numuru - noderēs.
Boroda - es tieši visu laiku sēju pats, bet pagājušo sezonu izmēģināju gatavās - iepatikās A tās caurulītes man netraucē un, ja zivis tur ir, tad viņām ar. Es jau necopēju sporta režīmā, pie tam man tas šķiet vienkāršākais veids, kā barotavu pielikt. Un šitās it nemaz nav lielas, neesi redzējis kādas esmu lietojis, kad tikko iepazinu fīderi Vot sen neesam bijuši kopīgā copē. Tu jau pagājušogad(un arī šogad) paskatījies kā sportisti mauc, varētu šo to pastāstīt. Cik daudz liktu aiz auss, tas cits variants.
Nu jā noskatījos gan kā sportisti mauc. Augstākā pilotāža. Ja es izdaru vienu iemetienu, tie jau divus. Nu man to nesasniegt. Bet pavadām jābūt līdz uz copi daudz un dažādām. Lai var variēt. Arī āķīšu izmēriem. Bet barotavas stiprināšanai izmantoju to pašu vienkāršāko sistēmu. Pēc brīža, ja sanāks ielikšu to rimbulīti.
Esmu mēģinājis ar šādiem. Man tur kaut kas pinas un nesanāk kā vajag, trubiņa man vieglāks variants
Iepirku dažādu diametru un ar dažādu āķu izmēru gatavās pavadas fīderim. Jau pagājušā sezonā iepatikās - ātri un ērti un pašam nekas nav jāsien. Cena ar adekvāta Vienīgi es parasti taisu īsaku, man tik gara neprasās
Nez, mani tāda elektrozaļā krāsa nevisai. Ja nu vienīgi uz zanderiem
Esmu mēģinājis ar šādiem. Man tur kaut kas pinas un nesanāk kā vajag, ...
Man gribas domāt, ka netiek lietots "atvods" pavadiņai.
QuoteBebrs ()
Boroda, tas rimbulītis baigi labs slīdošajam pludam. Tik dažreiz mēdz sadalīties reizinātājos
Un lielā daļā to, kas nesadalās, pamataukla iedzen rievu, kas palīdz atvadīties no dažām barotavām. Kā arī pilnai laimei, no griezuļa šajā mezglā vairāk sliktuma nekā labuma.
Nez, mani tāda elektrozaļā krāsa nevisai. Ja nu vienīgi uz zanderiem
Esmu licis lielus, mazus, melnus, zeltītus, zaļus - starpību pagaidām neesmu jutis. Jāņem gan vērā, ka tas, cik vispār es fīderēju. Es daudz ko daru tā, kā īsti fīderisti nedara A uz zandartu, kad ķeru no krasta ar grunteni, es nekādas trubiņas nelieku. Tur viss ir vēl primitīvāk. Plakans slīdošais svins kādi 30gr, ja nav straumes, griezulis un metru gara pavada ar labu āķi, uz kura kabinu maili aiz lūpas. Tas arī viss