[ Jauni komentāri · Dalībnieki · Noteikumi · Kodi · Meklēšana · RSS ]
Foruma moderators: kreisais, Bebrs, Zivnieks  
Fīderis
JanDatums: Ceturtdiena, 29.05.2014, 19:05 | Ziņa # 571
Milo fīderists
Grupa: Savējie
Komentāri: 346
Reputācija: 9
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Kluba Vadiba
Quote Boroda ()
Ja nekā nav, izņemot fīderi, un pacopēt gribas, tad tā arī jādara - jāfīderē.

ja ja ja

Perfekts noslēgums diskusijai.

LSMK-Milo

BorodaDatums: Sestdiena, 31.05.2014, 07:44 | Ziņa # 572
Grupa: Dzēstās
Atkal drusku pafīderēju Lielupē. Šoreiz bija pilnīgs bērnudārzs atnācis, no 20g līdz 200g. Ap 4.00 pieteicās vienīgais daudz maz normāla izmēra brekšuks, bet domāju, ka līdz kilošņikam pietrūka... Bet mikrobi ķērās intensīvi, tikko barotava nogrimst, tā jau tirina. :)
Kolēģis uz makšķeri ar pludiņu tomēr ap 1.00 savu līni izsēdēja, smuks, stabili virs kilo. ja

Ziņojumu laboja Boroda - Sestdiena, 31.05.2014, 07:46

martiDatums: Trešdiena, 04.06.2014, 11:51 | Ziņa # 573
Estēts
Grupa: Moderatori
Komentāri: 3493
Reputācija: 45
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Kluba Vadiba
Esmu uz 2 nedēļām Lēdmanē pie Ogres upes. Vakar beidzot izrāvos uz copi.
Tākā esmu te jau bijis, tad jau zināju, ka ar spiningu te darīt nav ko.
Kaut ko jau var dabūt, bet tas nav tā vērts.
Tāpēc šoreiz nolēmu pafīderēt. Izstaigāju pirmdien vienu palielu upes posmu, atradu vispotenciālāko vietu un vakar devos copēt. Posms no tilta uz augšu ir samērā sekls un krāčains ar pāris nelielām ne visai dziļām bedrēm.
Vienu tādu nolēmu patestēt.

sāku ap kādiem 17:00
tā kā distande nav liela, tad sametu bumbas ar roku un sāku fīderēties ar 2 kātiem.
pirmo reizi izmēģināju savu salmo pickeri (40gr) un kā otrs kāts bija jau daugavā testētais salmo elite target 120.
uz abiem pītās auklas ~0,10
120 gramīgajam uzliku šoklīderi, taču jau kādā 5. metienā tur kaut kas sametās gredzenos un barotava ar visu šoklīderi aizlidoja. man vienmēr ir besījuši visādi mezgli uz auklas!
tā kā barotavas tur atstraumē liku vieglas, tad aukla pirkstos negriežas un ir baigi ok bez šoklīdera.
nāca arī atskārsmes par sistēmu. ir viena ideja, ko realizēšu un tad ielikšu kādu foto.
sistēma tā pati vienkāršākā - kad barotaba uz pamatauklas slīd karabīnē ar griezulīti, tad nāk pērlīte, gumijas stoperītis un tad griezulītis, kurā lieku pavadas ar cilpu. it kā neko traki tur tā pavada nepiņķerējas ap barotavu, taču ir ideja kā viņu dabūt tālāk - domāju uzvērt uz auklas tādu apmēram 4-5cm garu tievu plastmasas caurulīti starp pērlīti un stoperīti. uzvēru tagad elektrības vada izolāciju, bet tā lokās - ir par mīkstu.

ā nu jā - par pašu copi. nu bija tā, ka es jau no paša sākumā ar diviem kātiem netiku galā :D
copes nonstopā uzreiz. sākumā dabūju vienu sapaliņu uz kādiem gramiem 200, tad vienu standarta raudu, bet vispār pārsvarā knibinājās sīkās zivis. mailes, sapaliņi. process tehnikas pārbaudei perfekts.
liku 30gr barotavas. baroju ar salmo breksi un salmo ālantu/sapalu/breksi.
konstatēju, ka lielu zivi tur es neredzēšu.
uz vakaru copes palika ar vien švakākas. vislabāk gāja tieši ap tiem 17:00-18:00
kad mazie aizgāja gulēt, tā bija klusums. liku baltos tārpeļus uz 12 nr āķīša.

vakar pa dienu jau noskatīju citu vietu. no tilta lejup pa straumi ir tāds pagarš dziļāks posms. provēšu šovakar tur.
ja nekas labs nesanāks, tad rīt laidīšu apskatīt lobes ezeru ;)

ne asakas!

Pavadiņa ir kā prezervatīvs.
Bez - riskanti, bet baigais kaifs!

martiDatums: Trešdiena, 04.06.2014, 11:55 | Ziņa # 574
Estēts
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Kluba Vadiba
ā, vēl es gribēju pateikt, ka fīderim nav nekāda vaina :)
sāk pat patikt. laikam vecums nāk virsū :D alus

BorodaDatums: Trešdiena, 04.06.2014, 13:03 | Ziņa # 575

Es kaut kād šitād sistēmu izmantoju. Nu apmēram. :)
Pielikumi: 5015205.jpg (35.2 Kb)

Ziņojumu laboja Boroda - Trešdiena, 04.06.2014, 13:04

martiDatums: Trešdiena, 04.06.2014, 14:48 | Ziņa # 576
Estēts
boroda - doma līdzīga, tikai gribu, lai tas posms ir tāds stingrāks un taisnāks.

BorodaDatums: Trešdiena, 04.06.2014, 14:58 | Ziņa # 577
Quote marti ()
boroda - doma līdzīga, tikai gribu, lai tas posms ir tāds stingrāks un taisnāks.

A kāpēc? 5-6 stoporīši un normāli - nekas nepinas. Ir jau vēl visādi varianti no skrullētām makšķerauklām utt.. Bet tas man pa sarežģītu. :)

martiDatums: Trešdiena, 04.06.2014, 15:00 | Ziņa # 578
Estēts
tievu pīto nekā jēdzīgi nesaskrullēsi.

ZivnieksDatums: Trešdiena, 04.06.2014, 15:03 | Ziņa # 579
Stāstnieks
Komentāri: 3480
Reputācija: 41
tieši ko Tu tur gribi stingrāku? :D
Kas Tevi šajā neapmierina?

Ritens gar zem', pats gar zem', pill mut a zem' - viss zob a pa zem'..!!!

martiDatums: Trešdiena, 04.06.2014, 15:10 | Ziņa # 580
Estēts
zivniek, stingrs gandrīz vienmēr ir labāk :D alus

BorodaDatums: Trešdiena, 04.06.2014, 15:21 | Ziņa # 581
Quote marti ()
tievu pīto nekā jēdzīgi nesaskrullēsi.

Ne pīto - monofīlo. Tajā posmā kur stoporīši var lietot mono skrullēto auklu. Iznāk tāds ap 10-15cm garš, pastingrs posms, pie tā cilpiņā galā sien pavadu.

ZivnieksDatums: Trešdiena, 04.06.2014, 15:33 | Ziņa # 582
Stāstnieks
Komentāri: 3480
Reputācija: 41
marti
nu jopcik...bezkaunis ::D

Ritens gar zem', pats gar zem', pill mut a zem' - viss zob a pa zem'..!!!

J0nisDatums: Trešdiena, 04.06.2014, 18:45 | Ziņa # 583
Kompānijas dvēsele
Komentāri: 2377
Reputācija: 44
Quote Boroda ()
Es kaut kād šitād sistēmu izmantoju.

Normāla parasta sistēma ,es arī necenšos neko sarežģit , Kā svētdienas makšķernieks izmantoju parasto iesācēju klasiku :) Man patīk ,copītes redz ideāli,vienīgi saīsinu trubiņas galus līdz minimumam tā lai pavadiņa nepinās ar barotavu un viss notiekās :)Nu vienīgi vel uzver kādu kembriku vai stoparīti pie griezulīša .

Pielikumi: 2218370.jpg (22.6 Kb)

Ja šī pasaule tev liekas ideāla, tad vai nu Tu esi Dievs, vai nu par daudz iedzēris…

Ziņojumu laboja J0nis - Trešdiena, 04.06.2014, 18:51

BorodaDatums: Trešdiena, 04.06.2014, 19:08 | Ziņa # 584
Quote J0nis ()
Normāla parasta sistēma ,es arī necenšos neko sarežģit , Kā svētdienas makšķernieks izmantoju parasto iesācēju klasiku :) Man patīk ,copītes redz ideāli,vienīgi saīsinu trubiņas galus līdz minimumam tā lai pavadiņa nepinās ar barotavu un viss notiekās :)Nu vienīgi vel uzver kādu kembriku vai stoparīti pie griezulīša .

Nu, bet protams. Šādu es arī izmantoju. Bet nez kāpēc vairāk ķeras uz to stoporīšu sistēmu. Mošk sagadīšanās.
Tikai mono pamatauklas vietā - pītā. Pēc biežas mētāšanas tā mēdz kādreiz tai plastmasas trubiņā tomēr iegriezties... nu tad nomaina uz citu. Jā pie griezulīša kaut ko vajag, lai nesit pa mezglu. Vispār jau pilns nets ar visādiem veidiem, katrs var atrast sev labāko. :) var iečolēt feeder.lv, tur arī ir gan Jan ielicis, gan citi normālus paraugus, kā tur apokšgalā viss sienas.

je6kaDatums: Trešdiena, 04.06.2014, 20:12 | Ziņa # 585
Savējais
Komentāri: 1170
Reputācija: 38
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Kluba Vadiba
Tieši tā viss tak ir vienkārši un fīderim sistēmās robežu nav... Es piemēram nākamajā copes reizē virs barotavas arī uzlikšu 5 stoperīšus, tad griezulīti un 30 cm garā pavadā galā troijņiku un uz tā (beigtu) maili... sanāks fīderis + dzīvais! :D plaude

Ja dzīvo pēc principiem, tad principā sūdos!

Meklēšana:

Copyright Parcopi.lv © 2009

Epasts: parcopi@parcopi.lv