Vakar griezējinstrumentiem melnā diena laikam uznākusi, nu pat pienāca info, ka kursa biedrs vakar frēzē ierāvis rokas pirkstus... šobrīd atrodoties slimnicā, bēdīgi
Svētdien, mani pierunāja uz Zunda kanālu pacopēt. Kopā ar Latvijas profiem. Laikam pēc antiņa izskatīšos... ne man tas i šitas, tik fīderis un baltie tārpi. Izrādās, neesmu smalkās pavadas nopircis ... tās kuras 0.08 - 0.10. Tā ka būs vien jāskatās, ko citi dara, lai pēc tam parastajā copē izmantotu iegūto pieredzi. Neņemšu līdz ne sačoku, ne sadoku. Visas noķertās atlaidīšu.
Boroda - ne asakas! Un sasmelties visādas gudrības
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
Esmu stingri nobriedis piebiedroties fīderistu saimei. Tā kā kādu laiciņu esmu spiests mājās gulēt un kādu laiciņu līdz veikaliem netikšu, tad ir sanācis izlasīties visādus forumus, noskatīties jūru ar video, bet lielākā daļa balstās uz Salmo piedāvājumu, jo informatīvi mani izglītojis NG
Katrā ziņā fīdera komplektam (kāts + spole) esmu plānojis tērēt +/- 130 - 150 eur, aukla (pītā) un štrumi atsevišķi. Plānotās fīderēšanas vietas ezeri, dīķi un Venta varbūt kādreiz Lielupe. Pašam galvā doma ir par 3,9 m ar testu 100 g. Spole 3500, jeb citu izmēru?!? Tā kā esmu pētījis tikai Salmo, tad varbūt kāds var mani apgaismot par altrnatīvām?
Bij man SALMO fīderīši, veiksmīgi no tiem esmu ticis vaļā. Iespējams, ka man bij "nepareizie". Nu jau kādu laiciņu fīderēju ar BANAX. Esmu apmierināts. Cena apmēram tā pati. Kad pirku, tad par katru atdevu 50LVL. Spoles gan man diviem ir 5000-šās un vienam 4000-šā. Divi fīderi man ir jūrai ar testu 100-180gr un viens līdz 70gr. Pat ar lielajiem eju brekšos. Tiem jūtīgākā spicīte ir ar testu līdz 100gr. Daugavas brekši nesūdzās un es copes labi redzu.
Es pirku uz Daugavgrīvas ielas. Tas ir aiz SALMO. Spolēm, vismaz lielajiem izmēriem, būtiskas nozīmes nav kādas firmas. Jo nav jāseko tam, lai nemestu cilpas utt. Vari izmantot pat tirgus variantu. Vismaz pāris sezonas, ja ne vairāk šamās izturēs.