Visvairāk man patīk tā makšķere, kas krastā stāv tādā leņķī bez turētāja Bet vispār nesliktas shēmas! P.S. Tik vairāk par diviem āķiem likt gan nevajadzētu
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
Gruntenei ja ar barotavu makšķerēju vai caurejošo svinu tad pavadiņa kas aiz barotavas/svina jāliek īsa, it īpaši barotavai nu maksimums 15 cm, esmu ekspermentējis pat ar 5 cm pavadu un ir pat ļoti ok, tādā veidā sistēma ir jūtīgāka, pa vidu sitēmai(kur slīd barotava) lieku resnu pīto auklu, pāri 0.2 mm, tā mazāk pinās uz sistēma stabilāka. Augšēja pavadiņa gan garāka, ap 30 cm. Vimbai protams gruntenes sistēma savādāka, tas ir no apakšas skatoties svins-pavada-pavada. Tās visas gruntenes sistēmas ar stieplēm-piepēm man personīgi nepatīk. Klasiskie 3-daļīgie grizulīši un ir ok
Gruntenei ja ar barotavu makšķerēju vai caurejošo svinu tad pavadiņa kas aiz barotavas/svina jāliek īsa, it īpaši barotavai nu maksimums 15 cm, esmu ekspermentējis pat ar 5 cm pavadu un ir pat ļoti ok, tādā veidā sistēma ir jūtīgāka, ...
Prasās neliels paskaidrojums kādā veidā pavadas garums var ietekmēt sistēmas jūtīgumu. Rezultativitāti - jā, bet jūtīgumu?
Un Tu domā ka uzliekot 1,5m pavadu 15cm pavadas vietā tas kaut kādā veidā var atsaukties uz copes signalizatora darbību un copes reģistrāciju??? Vari ticēt vai nē, bet copes signalizatora jūtīgumu pavadas garums neiespaido pat pludiņmakšķerēšanā, nerunājot jau par zvaniņiem, zvārguļiem un citiem tikpat mazjūtīgiem copes signalizatoriem.
p.s. Tiem, kas šaubās varu ieteikt paeksperimentēt. Ņemam jebkuru copes signalizatoru un divas vienāda materiāla un diametra pavadas. Vienu 15cm, otru 1,5m un ar vienādu spēku pavelkam pa priekšu vienu pavadu pēc tam otru. Un varam pārliecināties ka abos gadījumos signalizators nostrādās vienādi kas arī parāda to ka pavadas garums jūtīgumu neiespaido.
Iedomājies stāvošā ūdenī kas ar to 1.5 m pavadu notiks, kamēr zivs paņems, copi neredzēsi. Aiz barotavas bieži es liku pat 5 cm pavadu - tuvāk baroklim, ātrāka cope = zivij nav tik ilgi jāmeklē, it īpaši tas jūtams uz vasaras vimbu.
Iedomājies stāvošā ūdenī kas ar to 1.5 m pavadu notiks,
Stāvošā ūdenī 1,5m pavada???? Aptuveni šādu atbildi biju gaidījis . Brīnums ka vēl nesaki lai gruntenei izmanto 0,04mm pavadas, jo tik tievas pavadas gan varētu iespaidot jūtību. Būsim tomēr reālisti, savādāk varam nonākt līdz pilnīgam absurdam.
Tas tik piemērs. Savādāk tev liekas ka pavadas garums copi neitekmē 1.5 m pavadu esmu licis ventā uz pludu
Arī piemēriem jābūt daudzmaz reāliem.
Un runa neiet par to vai pavadas garums ietekmē copi vai neietekmē, bet gan par to vai pavadas garums ietekmē sistēmas jūtīgumu. Kā Tu to apgalvo šeit:
Quote (Bebrs)
Gruntenei ja ar barotavu makšķerēju vai caurejošo svinu tad pavadiņa kas aiz barotavas/svina jāliek īsa, it īpaši barotavai nu maksimums 15 cm, esmu ekspermentējis pat ar 5 cm pavadu un ir pat ļoti ok, tādā veidā sistēma ir jūtīgāka, ...