Bijām ar Ediju (Je6ku) Lielupē gribējām ar spini bet sākumā nolēmām iemest pa gruntenei. Un aizgāja sportiska pliču cope . Tā iepatikās ka spinis tā ari palika mašīnā Gribējās tak piemānīt kādu brekšu papu!!! Un ap 7.00 Ješkam tas arī izdevās pēc neilga laiciņa arī es dabūju nedaudz pavilkt ko līdzīgu bet līdz krastam tā arī netika Nebij jau monstri bet diemžēl tas arī bij viss !!! Tālāk turpinājās sportiska pliču cope bet patīkama.Domāju mana pirmā atvaļinājuma diena izdevusies Je6ka velk pat dupletus Šis ir Je6kas, manējais bij lielāks jo aiziet jau tie lielie nu un noslēgums jau gandrīz kā vienmēr ,paliekam bez vakariņām
Šodien Lielupē(Kalnciema pusē) tukšs. Daži pliči, viens breksis ap 400gr un daži asari. Bet laiciņš foršs un ir kaifs atkal pēc visiem tiem svētkiem pasēdēt pie ūdens!
Šodien biju iemēģināt jaunu vietu Daugavā. Netālu no Ogres. Īstenībā man patika. Brekši, pliči un asari copē diezgan labi. Divi brekši arī ap kilo gadījās. Ja paliktu uz vakara copi, tad būtu gan jau vēl, bet nebija īsti laika. Noteikti vēl uz turieni aizbraukšu!
Vakar Daugmalē uz breksi ne copes Aizbraucām uz Lielupi starp Kalnciemu un Jelgavu arī garām !!!4 plicīši un pāris ķīši . Vējš gan bij nedaudz par stipru ar laivu iepeldēt neriskējām Sēdējām tikai ar fīderīti .
Tāpat kā uz citām ēsmām. Piesien auklas galā svinu, pāris pavadiņas, pie pavadiņām āķus un uz priekšu! Var to sistēmu pavisam vienkāršu - karotē izliets svins pie pamatauklas un abas pavadiņas arī. var siet sarežģītāk ar griezulīšiem, bet tas nemaina lietas būtību. Āķus pārāk lielus nevajag. Ēsmas zivtiņas var aizāķēt aiz muguras, var arī caur lūpu aiz galvas - uz asariem tas ar nespēlē lomu. Bieži gan asarus uz maili, vai ēsmas zivtiņu, ir vieglāk noķert ar pludu
Šorīt agri no rīta biju uz zandartiem. Pasēdēju ar grunteni no 2:50-6:00, par ēsmu maile. Bija trīs copes, bet pieredzes trūkuma dēļ, nevienu neizdevās piecirst Ap 6:00 sākās baigā straume, tāpēc aizbēgu. No rīta pa ūdens virsu varēja novērot lielu asaru aktivitāti, bet man nebija līdz ne pludiņnieces, ne spininga, tāpēc asaru ķeršana no ūdens augšējiem slāņiem atkrita. Mans otrs piegājiens ar grunteni uz zandartiem atkal izrādījās nesekmīgs
Šodien es, Je6ka un J0nis bijām no rīta ar gruntenēm Varkaļu kanālā. No rīta ķērās diezgan labi, bet pamazām cope palika arvien švakāka. Kaut gan noķert var arī pa dienu kādu breksi. Brekši tur ir pietiekami lieli - katram no mums vienu pavadiņu aprāva! Tātad, ja neskaita mazos, tad man viens breksis, J0nim un Je6kam 6gb! Piedevām J0nim divi vēl aizgāja pie paša krasta, viens no tiem būtu bijis lielākais. Je6ka un J0nis gan vēl palika ķert, kad es aizbraucu - moš lielākais tiks pievarēts! P.S. Je6ka un J0nis ķēra ar fīderīšiem, es parasto grunteni arī aprīkotu ar barotavu Tā mums šodien gāja!
Mēs ar esam atgriezušies - lielais pievarēts netika, sīkie gan vel nāca neskatoties uz visu drausmīgo karstumu... Noslēgumā ar pēdējo slieku ap plkst. 15:00 J0nis tomēr vēl vienu brekseli pievarēja.
Visā visumā cope bij izdevusies, jo Aigars mums ierādija pareizās koordinātes brekšu slēpnim!