uldeens,krietni šogad lielāks ūdens līmenis Gaujā salīdzinot ar pagājušo gada rudeni,bet līst jau ar gadrīz katru dienu .Ceru ka vēzelēm lielāks ūdens līmenis labāk patiks,itsevišķi lielajām lotām
Šovakar atkal dažas stundiņas pasēdēju pie Gaujas,kopumā bija piecas copes un izvilkti 3 gb vēdzelēni.Izmērs gan kā parasti pašvaks ,tāpēc visas turpina augt.Ēsma tā pati renģe + naktslieka,kaut gan pašam liekas,ka ar raudu vai ašuku būtu labāki rezultāti.Gan jau šogad kādu palielāku ar noķeršu.
copmanis78, sausi skaitļi no tikko sākušās sezonas. Naktstārps: 4 vēdzeles vīķes fileja: 5 asara fileja: 3 baltā sapala fileja: 4
Man jau vislabāk patīk asaris, jo ekselenti turas uz āķa un ar vienu mazu asarīti pilnīgi pietiek vienai copes reizei. Nākamnedēļ sievasmāte piegādās man nēģi, tas arī ir sīksts. Vīķe un baltais sapals ir mīkstāki un ātri izjūk uz āķa. Jāpamēģina arī kā ir ar iesaldētu un atkausētu vardi Naktstārpu jau arī ņem labi, bet man nepatīk, ka to momentā dziļi ierij. Ar zivs gabaliem tas procents, ko izdodas atbrīvot bez traumām ir lielāks.
I don't care who your father is... don't walk on the water while i'm fishing!!!
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
Šovakar biju Gaujā no 17.00-21.30 copju daudz,bet piemānīt izdevās tik četrus striķīšus,protams visi turpina augt.Vislabāk strādāja raudas gabaliņš + slieka.Pie upes tautas gan padaudz,drīz jau būs kā jūrā uz butēm.
Šovakar biju uz pāris stundām paskolot vēdzelēnus.Pirmās divas stundas vispār ne copes,pēc pl 20.00 pieteicās pirmais kurkulīts,un praktiski pēc tam uzreiz vēl divas vēdzelītes,bet tik mazu vēl nebiju izvilcis apm 8cm gara.Tā jau lieku palielu kumosu,bet tā pat bija iemanijusies ierīt.Ūdens līmenis gan ir krietni pacēlies Gaujā,bet zāles it kā nenes.Laikam būs japamaina vieta,gribas jau ar ko lielāku noķert.
Bija viens ciemiņš ar pienācis,lai apjautātos ,kā man veicas.
Bija viens ciemiņš ar pienācis,lai apjautātos ,kā man veicas.
Pacienāji ciemiņu?
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)