Sveiki! Ļoti gribētos uzzināt kādus āķus lieto, lai vēdzele to tik dziļi neierītu? Man ar to ir problēma. Problēma ir faktā, ka mazās ķerās daudz un nākas griezt nost ar visu āķi, bet pa tumsu siet klāt jaunu nav patīkamākā nodarbe.
Es jau ar liktu lielāku āķi un ar garāku kātiņu. Neko citu jau te neizdomāsi. Un piekrītu Jan - gatavas pavadiņas dikti atvieglo dzīvi. Pats šogad vienīgajā vēdzeļu copē, kurā biju, priecājos, ka man bija gatavas pavadiņas!
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
Biju vienā kompānijā divus vakarus pie Lielupes uz vēdzelēm. Pa diviem vakariem kopā ar vēl diviem kolēģiem tikām pie 11mēra vēdzelēm un tikpat tika atlaistas. Forša atpūta!
Nav neatrisināmu problēmu, ir nepatīkami risinājumi ...
Vakarpusē biju uz Gauju,Cēsu pusē ,bet tā arī nevienu zvaniņa dzin,dzin nedzirdēju.Vienīgi tumsā bija viens ciemiņš atnācis ciemos,kas uzmanīgi veroja visu.
Vakar vakarā kopā ar vienu copes biedru pabijām Cēsu pusē pie Gaujas.Copi sākām ap 18.00 ,sākums jau bija ļoti cerīgs ,kolēģitim stundas laikā 4gb vēdzelītes man zvaniņš klusēja,nolēmu nedaudz pamainīt vietu.Pēc neilga brīža man ar pirmā copītē,galā knapmēra 30cm vēdzelīte,kolēģitis pa to laiku arī bija vēl 2gb nelielas izvilcis.Ap 20.00 ļoti smuki sāka kaut kas grabināt zvaniņu,nedaudz piecirtu un sajutu ka gālā ir kaut kas nedaudz lielāks un tā arī bija 38cm gara vēdzelīte 420g kuru arī paturēju.Visas copes bija tajā laikā kad pie debesīm caur mākoņiem nespīdēja mēness.Abas vēdzeles tika noķertas uz renģes gabaliņa + sliekas.Kārtējais forši pavadītais vakars pie neliela ugunskura ar nelielu devu pipariņa un arī pirmais sniegs tika izbaudīts.Atpakaļ ceļā no Cēsīm uz mājām , diezgan spēcīgi putināja sniegs,knapi braucot varēja ko redzēt .