VIETNES IZVĒLNE
COPES KALENDĀRS
http://parcopi.lv/index/copes_kalendars/0-14
STATISTIKA
Online kopā: 5
Viesi: 5
Lietotāji: 0
Sākums » 2018 » Jūnijs » 18 » Nedaudz par Alūksnes posmu
Nedaudz par Alūksnes posmu
15:19

Nedaudz par Alūksnes posmu

2018. gada Latvijas čempionātā, spiningošanā no laivām, pirmais posms - Burtnieka ezerā, priekš Eboat komandas nebija īsti izdevies. Tāpēc uz otro posmu -  Alūksnes ezerā, komanda gatavojās ar vēl lielāku stimulu. Es komandai pievienojos ceturtdienas vakarā un no komandas biedriem uzzināju, ka treniņos neiet gludi. Zivis ķeras sliktāk kā pagājušajā gadā un daudzas iepriekšējo gadu iestrādes īsti nestrādā. Protams, arī laika apstākļi nenāk copei par labu. Alūksnes ezerā ir dzidrs ūdens un tas, ka spīd saule un ir bezvējš - copei par labu galīgi nenāk. Bet apstākļi visiem būs vienādi, tāpēc jāmēģina atkost kā noķert zivi arī šādos apstākļos.

Treniņi
Piektdienas dienā, kas ir pēdējā treniņdiena, es biju laivā kopā ar Viktoru un Māri. Pēdējā treniņdiena ir visai specifiska, jo kā jau rakstīju iepriekš, dienu pirms sacensībām netiek aiztikti labākie atrastie "punkti", lai tajos ķertos sacensībās.

Pēdējā treniņdienā vēl tiek meklētas papildus vietas un norit liels meklēšanas darbs ar eholoti un jau tiek kalta taktika sacensību dienai. Līdz ar to neteikšu, ka man dikti daudz sanāca pacopēt pašam, bet nebija arī tā, ka nedabūju izjust to, cik grūti ies sacensībās. Toties bija laba iespēja pavērot, kā notiek sagavošanās darbi un darbs ar eholoti.

Zivis bija ļoti kūtras un pat kur zivīm  "točna" jāņem - tās neņēma. Vienu brīdi ap laivu parādījās diezgan liels asaru "katls", bet pat tie neņēma. Skrien māneklim līdz 5-8 nelieli asari, piebaksta - bet neņem. Bet bars milzīgs un tak tur lielie arī ir, bet neņem! Mailes gan daudza uz nebēdu. Īsais rezumē ir tāds, ka piektdienas treniņā, personīgi es, sajutu tik dažas copes. Vienu līdaku nedaudz paturēju kāta galā, bet tā norāvās un vienu zemmēru laivā iedabūju. Nevar teikt, ka būtu bijis "žors"! Toties citai Eboat ekipāžai Amundam ar Gati izdevās tikt pie trofejas līdakas - 115cm! Patīkami, bet labāk tādas ķertos sacensībās, nevis treniņos. Bet Gints ar Ivaru smuki pavilka asarus no "katla".   Īsāk sakot, visiem treniņos gāja diezgan grūti, bet sacensībās būs jāvar tomēr to zivis noķert. Vakarā, kā jau ierasts, bija komandas sapulce, kurā tika izstrādāta taktika pirmajai sacensību dienai.

Pirmā sacensību diena
No rīta bija reģistrācija, pie kam, bija jāierodās visiem komandas dalībniekiem un jāparakstās, lai reģistrācija tiktu ieskaitīta. Pēc reģistrācijas bija komandu ekipāžas tiesnešu izloze un es tiku ielozēts pie Kokneses Sporta Centrs 1 ekipāžas: Jurijs Fjodorovs - Andis Miezis. 

Vēlāk bija komandas kapteiņu un tiesnešu sapulce, kur galvenais tiesnesis un viņa palīgs izskaidroja visus jautājumus par tiesāšanu un reglamentu.Un tad jau visi sasēdās pa laivām un lēnām izbrauca ezerā, kur gaidīja starta signālu. Starts bija divās daļās. Puse sportistu sāk braukt uz savām vietām ātrāk(pēc signāla), otra puse vēlāk, bet copi visi sāk tieši 9:00!

Bažas par grūto copi apstiprinājās. Jo pat tik pieredzējušiem sportistiem gāja ļoti smagi. Nedaudz pietrūka arī veiksmes, lai rezultāts būtu augstāks. Divas līdakas bija 49.8 un 49.9mm un bija vēl nerealizētas copes. Pēdējā sacensību stunda Andim un Jurijam bija visveiksmīgākā, tad tika noķertas vairākas ieskaites zivis, bija vēl shodi un zemmērs. Tā cope bija tik švaka, ka dažas līdakas Andis piecirta tikai tīri uz savu pieredzi, jo pašas copes praktiski nebija. Tikai čuijs, ņuhs un poņa ļāva noteikt, kad vajag izdarīt piecirtienu. Smaga cope. Ikdienas copē lielākā daļa copmaņu jau būtu aizlaidušies. Bet nu kā bija, tā bija. Pirmā sacensību diena bija noslēgusies un man vairāk interesēja kā ir gājis Eboat Fishing Team sportistiem. Kamēr skaitīja rezultātus, dalībnieki un tiesneši tika pie siltām pusdienām. Rezultāti pēc pirmās dienas bija EFT-1 ļoti labi, bet EFT-2 ne pārāk. Individuāli pirmā vieta, pēc pirmās dienas, Viktoram un Mārim,  bet Armandam un Kasparam 4.vieta. EFT-1 komandu vērtējumā pirmie, pēc pirmās dienas. EFT-2 pēc pirmās dienas tikai 6.vietā un individuāli arī viss ne pārāk labi. Gints ar Ivaru 12.vietā, bet Amunds ar Gati 15.vietā. Skaidrs, ka otrā diena nesīs korekcijas un ir viela pārdomām. Manis tiesātie sportisti Andis un Jurijs pēc pirmās dienas 9.vietā un kā jau minēju, rezultāts varēja viņiem būt labāks, pie lielākas veiksmes. Vakarā ritēja komandas sagtavošanās darbi otrajai dienai un, protams bija arī komandas sapulce, kur tika izstrādāta taktika sacensību otrajai dienai.

Sacensību otrā diena
Otrā diena atkal sākās ar visu dalībnieku reģistrāciju un vieglām brokastīm, pēc kā atkal bija izloze un tiesnešu/komandas kapteiņu sapulce. Šoreiz tiku ielozēts pie JSP ekipāžas Gatis Kalniņš - Viesturs Šauriņš.

Laiks šoreiz nedaudz apmācies, bet vēja tāpat īsti nebija, tas solīja to, ka cope būs tikpat grūta, kā pirmajā dienā. Venstpilnieku ekipāžai jau diezgan drīz, maču sākumā, izdevās tikt pie mēra līdakas 52cm un viena iekaites asara.

Tad netālu no laivas parādījās "asaru katls" un laiva momentā tika stūrēta tajā virzienā un abi ļoti ātrā tempā mēģināja izcopēt no "katla" cik vien var. Sanāca noķert 5mēra asarus un "katls" aizvērās. Sacensības vēl tikai sākuma daļā, bet jau seši asari un līdaka. Nav slikts sacensību sākums. Tad sekoja diezgan liela pauze, kurā nevarēja noķert neko. Zivīm mutes ciet.

Pēc ilga laika klāt nāca vēl viens asaris. Tad atkal turpinājās meklējumi. Sacensības jau beigu fāzē un čaļi nolēma aizbraukt uz tādu, kā rezerves vietu. Kas pareizāk bija vairākas vietas, viena otrai blakus.

Un tur īsā brīdī, ar nelieliem pārbraucieniem, izdevās salasīt vēl trīs asarus un pēdējā pusstundā sanāca noķert vēl vienu asari un pavisam smuku līdaku - 63cm! Un bija vēl copes un viena diezgan liela tika nedaudz pavilkta, bet norāvās. Ļoti labs sacensību nobeigums un, ja vēl ne tā, kas norāvās - tad vispār būtu ideāla sacensību noslēguma daļa.

Viss sacensības bija noslēgušās, visi sportisti un tiesneši krastā. Bija sācies saspringtais rezultātu gaidīšanas laiks. Mani, protams, visvairāk interesēja, kā būs Eboat komandām. Kaut gan jau bija skaidrs, ka EFT-2 pārāk labi nebūs. Un lūk arī tapa zināmi rezultāti - EFT-1 komandu vērtējumā pirmajā vietā, bet EFT-2 komandu vērtējumā 4.vietā. Pirmās trijnieks komandu vērtējumā par otro posmu bija šāds:
1. vieta EFT-1
2.vieta Lucky John
3.vieta Salmo
Individuāli Alūksnes posmu pelnīti uzvarēja EFT -1 Armands Ērglis - Kaspars Holms!
Viktors ar Māri noslīdēja līdz 7.vietai par posmu. EFT-2 Gints un Ivars 8.vietā, bet Amunds ar Gati 16.vietā.
Pirmais sešinieks par otro posmu izskatījās šādi:
1.vieta Armands Ērglis - Kaspars Holms EFT-1
2.vieta Agris Raciborskis - Uldis Pauliņš Conventus
3.vieta Valters Rubenis - Roberts Valters Lucky John
4.vieta Gustavs Plūme - Kristaps Kotāns Salmo
5.vieta Mārcis Liepiņš - Laura Liepiņa ML Auto Fishing Team
6.vieta Gatis Kalniņš - Viesturs Šauriņš JSP


Nobeigums
Prieks par EFT-1 komandu. Uzvarēja komandu vērtējumā un Armands ar Kasparu izcīnīja zeltu arī individuāli. Divi posmi nu ir aizvadīti, rezultāti ir tādi, kādi tie ir. Tagad viss izšķirsies trešajā posmā Koknesē. Gan individuāli, gan komandu vērtējumā. Zinot, cik Koknesē mēdz būt grūti - būs ļoti interesanti. Manuprāt kopējais dalībnieku meistarības līmenis Latvijas čempionātā aug un to pierāda gan kopējie rezultāti, gan sportistu spēja pielāgoties konkrētiem apstākļiem, pat ja viss neiet kā ieplānots. Tieši tāpēc, trešais Kokneses posms, būs ļoti interesants. Es turēšu īkšķus par abām EFT komandām.
Par pašu Alūknes ezeru - tas ir ļoti skaists un zivīgs ezers, pie kam, ar lielu zivju daudzveidību, bet vienkāršs tas nav. Tas tiek apsaimniekots, pieskatīts un tam ir labi sakārtota apkārtējā infrastruktūra, kuru vēl turpina sakārtot. Ļoti skaists ezers un laba vieta copei! Ne asakas visiem, tiekamies uz ūdeņiem!

 

Skatījumu skaits: 2049 | Pievienoja: parcopi | Birkas: latvijas čempionāts spiningošanā no, spiningošana no laivām, Alūksnes ezers | Reitings: 5.0/2 |
Komentāru kopskaits: 1
1 jutrix   (18.06.2018 21:24) [Materiāls]
čuijs, ņuhs un poņa - tā kā kkādi multeņu personāži. :D
Laba atskaite :) ja

100%" cellspacing="1
Pievienot komentārus var tikai reģistrētie lietotāji.
[ Reģistrācija | Ieeja ]
PROFILS
Viesis!

Jūsu vārds: Viesis
Jūs atrodaties šeit: -dienas
IP:35.153.156.108
IEEJAS FOMA
Lietotāja vārds:
Parole:
SAVĒJIE
https://www.facebook.com/Lielais-Loms-108094701064355/

https://www.facebook.com/SarkandaugavasunTumsasKauss/

https://www.facebook.com/CMSBIEDRIBA/ http://www.vesturesklubs.lv/
VIETNES DRAUGI

Copyright Parcopi.lv © 2009



Epasts: parcopi@parcopi.lv