VIETNES IZVĒLNE
COPES KALENDĀRS
http://parcopi.lv/index/copes_kalendars/0-14
STATISTIKA
Online kopā: 6
Viesi: 5
Lietotāji: 1
parcopi
Sākums » 2010 » Marts » 11 » Lucīši
Lucīši
15:32

Sveiki!

Atkal jau kādu laiciņu nebiju neko rakstījis, bet tas tāpēc, ka ūdeņus joprojām klāj ledus, bet es ar zemledus makšķerēšanu nenodarbojos tik bieži, kā laikā, kad ūdeņi ir vaļēji. Toties tagad radās iespēja uzrakstīt par tādu lietu, kā lucīšu ķeršana Rīgas jūras līcī no ledus.
Jau kādu laiciņu atpakaļ dzirdēju, ka līcī ķerot lucīšus, ziņas pienāca no vairākām vietām, bet visvairāk no Saulkrastu puses. Es nekad agrāk lucīšus nebiju makšķerējis un arī ziemā jūrā nekad nebiju ķēris, bet nolēmām ar senci aizbraukt un pamēģināt to padarīšanu. Citi līdzbraucēji neatradās, tāpēc braucām divatā. Pirms braukšanas noprasīju cilvēkam, kurš tur jau bija bijis uz ko un kā tos ķer un devāmies turp. Izkāpjot no mašīnas bija šaubas, vai vispār jūrā ledus ir pietiekami biezs, bet ledus bija pietiekami normāls un bija arī makšķernieki, kas bija laba pazīme. Pašos Saulkrastos gan makšķernieku bija maz, liela makšķernieku koncentrācija bija no Saulkrastiem uz Zvejniekciema pusi, jo tur ir akmeņaina gultne, bet man barā makšķerēt nepatīk, tāpēc izvēlējāmies palikt tepat.

Apskatījāmies cik tālu no krasta ķer citi copmaņi un izvēlējāmies mūsuprāt pieņemamu vietu, katrs izurbām pa diviem āliņģiem un sākām makšķerēt.



Pēc viena cilvēka sniegtās informācijas mēs arī piebarojām ar vārītiem šķeltajiem zirņiem. Vai tas palīdzēja es nezinu, bet tas arī nekaitēja copei. Cope nebija pārāk aktīva, bet pietiekama. Jāeksperimentē gan bija uz ko ņem. Vislabāk man ņēma uz šitādu krievu laiku mormišku, kurai gan vēlāk notrūka āķis.

Bet vispār copēja uz daudz ko - uz mazajām mormiškām, uz lielākām mormiškām, uz mazajām bļitkiņām un sencim copēja arī uz parastiem āķiem ar svinu. Par ēsmu likām motiļus un mušu kāpurus. Mušu kāpuri gan mums bija kaut kādu krāsoti, tādus nebiju redzējis, bet ķērās uz tiem labi.

Sencis dažus lucīšus noķēra arī uz salakas filejas gabaliņu. Tos viņš bija sagatavojis, ja nu ķertos stintes. Cope bija pietiekami aktīva līdz 15:00, tad palika arvien švakāka. Vai nu tāpēc, ka beidzās ar ko iebarot, vai tāpēc, ka uz to laiku lucīši maina savu atrašanās vietu, es nezinu. Zinātāji saka, ka uz vakaru cope paliek labāka...var jau būt, bet mums nebija vēlme gaidīt vakaru, piedevām loms jau bija gana labs un mēs ap 16:00 copi beidzām.
Īstenībā lucīšu cope ir ļoti interesanta un aizraujoša. Vismaz mēs ar senci palikām ļoti apmierināti un iespējams, ka nākamnedēļ aizbrauksim vēlreiz. Protams nekādi monstri neķerās un nekāda spēkošanās nesanāk, nav arī tā, kā spēj tik vilkt, bet tāpat lucīšu cope ir ļoti interesanta.
Vēl varu piebilst, ka cepts lucītis ir ļoti garšīgs un vēlāk apliets ar tomātu pastu un uztaisīts marinādē - vispār super! Par to varu teikt šādus vārdus - pārbaudīts praksē, apstiprinājies!
Nu ko, ne asakas visiem un, ja brauksiet lucīšos, tad iesaku mazākos laist vaļā un sekot līdz loma daudzumam. Neķeriet vairāk, kā paši varēsiet izlietot. Nobeigumā lomu foto un te var aplūkot arī video - http://www.youtube.com/watch?v=jsDK1TuzkgY
Atā!












Skatījumu skaits: 6497 | Pievienoja: parcopi | Birkas: Lucīši | Reitings: 5.0/7 |
Komentāru kopskaits: 5
5 parcopi   (16.03.2010 20:33) [Materiāls]
Davi - auklas resnumam nav nozīmes, ķerās gan uz resnu, gan tievu un tievo pārraut nevar. Ķerās uz mormiškām gan lielām, gan mazām, uz bļitkām nemēģināju. Iespējams, ka arī ķerās.

100%" cellspacing="1
4 Davis   (15.03.2010 16:49) [Materiāls]
Ka vinu kert?? Cik resna aukla kadas mormishkas vai blitkas??

100%" cellspacing="1
3 kreisais   (13.03.2010 12:08) [Materiāls]
Skaisti smile

100%" cellspacing="1
2 sancho76   (13.03.2010 00:48) [Materiāls]
Foršs apraksts un labs loms wink

100%" cellspacing="1
1 eduks   (11.03.2010 22:24) [Materiāls]
Aigar, labs loms! smile

100%" cellspacing="1
Pievienot komentārus var tikai reģistrētie lietotāji.
[ Reģistrācija | Ieeja ]
PROFILS
Viesis!

Jūsu vārds: Viesis
Jūs atrodaties šeit: -dienas
IP:44.197.116.176
IEEJAS FOMA
Lietotāja vārds:
Parole:
SAVĒJIE
https://www.facebook.com/Lielais-Loms-108094701064355/

https://www.facebook.com/SarkandaugavasunTumsasKauss/

https://www.facebook.com/CMSBIEDRIBA/ http://www.vesturesklubs.lv/
VIETNES DRAUGI

Copyright Parcopi.lv © 2009



Epasts: parcopi@parcopi.lv