VIETNES IZVĒLNE
COPES KALENDĀRS
http://parcopi.lv/index/copes_kalendars/0-14
STATISTIKA
Online kopā: 6
Viesi: 6
Lietotāji: 0
Sākums » 2017 » Janvāris » 29 » CMS Ziemas kauss 2017!
CMS Ziemas kauss 2017!
19:36

CMS Ziemas kauss 2017

Parcopi.lv partneris Carnikavas Makšķerēšanas Skola 2017.gada 29.janvārī organizēja zemledus makšķerēšanas sacensības "CMS Ziemas kauss 2017". Šoreiz izbrīvēju laiku un arī ņēmu dalību šajās sacensībās. Par cik pieredzes sacensties uz ledus man nav, tad arī rezultāts diezgan loģisks - bet savu mērķi es izpildīju. Bet tagad par visu pēc kārtas!
No rīta aizbraucu uz sacensībām kopā ar vēl diviem dalībniekiem, Agri un Juri. Ierodoties sacensību vietā, uzreiz bija skaidrs, ka mūs sagaida diezgan spēcīgs vējš un slidens ledus. Tāpēc es jau krastā uz zābakiem uzmaucu radzes. Pirms mums jau bija ieradušies dalībnieki un turpināja ierasties arī vēlāk. Bija arī daži paziņas, ar kuriem pārmiju dažus vārdus. Pirms starta bija piereģistrējušies 42dalībnieki. Gana prāvs dalībnieku skaits! Pirms starta sekoja instruktāža no sacensību tiesnešu puses un pēc tam jau atskanēja starta šāviens un visi dalībnieki devās uz ledus.
Es pirms tam nekad nebiju piedalījies šāda veida sacensībās, bet taktiku jau biju izvēlējies no paša sākuma un pie tās pieturējos līdz pat sacensību beigām.

Taktika nebija nekāda dižā, bet gluži vienkārši plāna B man nebija! Mana taktika bija turēties netālu no krasta un tā arī iet apkārt ezeram,  turoties netālu no krasta. Gāju pret pulksteņa rādītāja virzienu.
Pēc pusotras stundas piezagās bezcerība. Es vēl nebiju redzējis nevienu pašu copi! Ne uz mormišku, ne bļitku! Mainīju sagatavotās makšķerītes, pārsēju bļitkas, urbu āliņģus, pieturējos pie sava plāna - bet rezultāta nebija. Pirmās copītes man parādījās, kad sacensības bija jau gandrīz pusē. Pirmo zivi es noķēru asari zem 10gr!

Āliņģi, kurā noķēru pirmo zivi un bija vēl dažas copes, mēģināju iebarot. Kaut kas arī te aizgāja greizi un man uz ledus izbira visi piņki.

Paliku tikai ar motili un bļitkām.
Turpināju meklēt un eksperimentēt. Noķēru vēl dažus mikroskopiskus asarīšus. Ja tās nebūtu sacensības, tad visticamāk es sen jau būtu aizlaidies prom! Sacensības bija jau pāri pusei, bet man tik daži mazi asarīši. Ezeram toties es jau biju apmetis pāri pusaplim un otrā krastā bija aizvējš. Vismaz tas priecēja. 

Atradu vēl dažus mazos asarīšus. Jo tuvāk nāca sacensību beigas, jo vairāk izmantoju bļitku, cerībā, ka pieķersies vismaz viena normāla zivs. Bet nebija lemts! Līdz finiša signālam noķēru vēl dažus mazos asarus un tas arī bija viss. Atskanēja finiša signāls un es devos krastā ar desmit mini asarīšiem. Vareni!


Pie svēršanās es sapratu, ka savu mērķi esmu tomēr izpildījis. Man bija mērķis noķert kādu zivi un nepalikt pēdējam. Zivis es noķēru. Pēdējais es nebiju. Mani desmit asari kopsvarā bija veseli 70gr!  Bija cilvēki bez loma un ar mazāku lomu. Bija arī copmaņi, kas bija tikuši pie diezgan laba loma.

Kā viņiem tas izdevās, man nav ne jausmas. Acīmredzot meistarības un izvēlētās taktikas jautājums!
Pēc svēršanas, sekoja neliela pauze un tad tika apbalvoti sacensību uzvarētāji, Balva tika arī sacensību jaunākajam un vecākajam dalībniekam, kā arī, bija balvas citās nominācijās!
Lielākā zivs - Andris Turkins - 220gr asaris
Lielākais ķīsis - Aigars Ālands – 75 gr
Vecākais dalībnieks - Juris Miķelsons
Jaunākais dalībnieks - Artūrs Fiļimonovs
Uzvara sieviešu konkurencē - Ilze Barūkle
3.vieta - Andris Turkins 1,995 kg
2.vieta - Kaspars Bukovs 2.010 kg
1.vieta - Jānis Cīmurs 2,035 kg

Pēc sacensībām esmocijas pozitīvas, tikai žēl, ka priekš manis bija riktīga necope. Tādus mini asarus es parastā ikdienas copē nebūtu ķēris, bet vismaz kāds prieciņš vēlāk tika kādam āra kaķim.

Jāsaka, ka piedaloties sacensībās jābūt tomēr vairāk kā vienam variantam ko pasākt. Jo, ja zivi nevar atrast un nevar copēt savā ierastajā un parastajā režīmā, tad jāmāk atrast kāds savādāks risinājums. Jo teikt, ka zivis šodien vispār negribēja copēt - tā nevar. Tātad vaina ir izvēlētajos mānekļos, spēlē, vietas izvēlē u.t.t.
Gribu pateikt lielu paldies sacensību organizatoriem - Carnikavas Makšķerēšanas skolai un Eduardam Burģelim personīgi, par lieliski noorganizētajām sacensībām. Balvas bija ļoti labas, atmosfēra forša, viss bija super! Bet man viela pārdomām, ja vēl kādreiz izdomāšu piedalīties sacensībās. Un gan jau izdomāšu! Tiekamies pie ūdeņiem! Ne asakas!

Skatījumu skaits: 1935 | Pievienoja: parcopi | Birkas: CMS, ziemas kauss, sacensības, zemledus makšķerēšana | Reitings: 4.7/3 |
Komentāru kopskaits: 2
2 Alberts   (30.01.2017 18:56) [Materiāls]
Nākamajos mačos jau būs labāk! hello

100%" cellspacing="1
1 J0nis   (29.01.2017 21:15) [Materiāls]
Nu bet skaisti ja Kā jau visi saka,galvenais atpūta. Kam tev zivis svilpo Varbūt nākamgad iekritīs datumā kad arī tieku ja Tad jābrauc.

100%" cellspacing="1
Pievienot komentārus var tikai reģistrētie lietotāji.
[ Reģistrācija | Ieeja ]
PROFILS
Viesis!

Jūsu vārds: Viesis
Jūs atrodaties šeit: -dienas
IP:18.224.44.108
IEEJAS FOMA
Lietotāja vārds:
Parole:
SAVĒJIE
https://www.facebook.com/Lielais-Loms-108094701064355/

https://www.facebook.com/SarkandaugavasunTumsasKauss/

https://www.facebook.com/CMSBIEDRIBA/ http://www.vesturesklubs.lv/
VIETNES DRAUGI

Copyright Parcopi.lv © 2009



Epasts: parcopi@parcopi.lv