VIETNES IZVĒLNE
COPES KALENDĀRS
http://parcopi.lv/index/copes_kalendars/0-14
STATISTIKA
Online kopā: 8
Viesi: 7
Lietotāji: 1
parcopi
Sākums » 2020 » Oktobris » 4 » Čaikas kauss 2020
Čaikas kauss 2020
11:12

ČAIKAS KAUSS 2020

03.10.2020. ar Gintu piedalījāmies makšķerēšanas sacensībās "Čaikas Kauss 2020", kurās pārstāvējām Sarkandaugavas garāžu kooperatīva godu. Tāpat Sarkandaugavas garāžu kooperatīvu pārstāvēja vēl viena ekipāža Arvis Ančevskis un Mārtiņš Jurušs, kuri startēja zem kodētā nosaukuma "Sarkandaugava". Sacensībās piedalījās 41 laiva un pārsvarā tās bija ekipāžas, bet daži startēja pa vienam laivā. Konkurence bija spēcīga, jo vietējiem copmaņiem tās ir vietējās copes vietas, bet pieaicinātie copmaņi bija ar lielu pieredzi un meistarību. Daudzu copmaņu uzvārdi, kuri piedalījās - komentārus neprasa. Bet tagad par mūsu startu sacensībās.


Sacensībām šoreiz speciāli negatavojāmies, lai gan nedēļas sākumā, vienu dienu, Gints pazondēja situāciju ūdeņos un piektdien jau abi skatījāmies, kas notiek tuvējās vietās no "Čaikas". Uz ierasto Ķīšezeru šoreiz negribējās braukt, jo esošā situācija ezerā nebija saprotama. No Latvijas kausa tur nebijām bijuši, izņemot Sarkandaugavas kausā un toreiz Latvijas kausa iestrādes vairs nestrādāja. Principā Gints jau bija atradis dažas interesantas vietas nedēļas sākumā un tur arī plānojām startēt Čaikas kausā, bet piektdien meklējām rezerves plānu, ko darīt, ja plāns A neizdodās. Un tikai sacensību rītā, jau braucot uz plānoto vietu, pamainījām savu lēmumu un palikām rezerves vietās. Tas bija dēļ zemā ūdens līmeņa, jo nebija pārliecība, ka tiksim klāt plānotajām vietām.
Sacensībās pārsvarā nomaucām pa vietām, par kurām man līdz piektdienai īpaša ticība nebija. Tās ir līdaku vietas, ar niedru puduriem un dažādām zemūdens augiem. Viss it kā baigi forši, bet tur apakšā ir smiltis. Spilgtas, dzeltenas smiltis. Man tādas vietas līdz šim uzticību neviesa par veiksmīgu līdaku copi. Tomēr diena pirms mačiem man pierādīja, ka es biju kļūdījies ar šādu secinājumu. Un jau piektdien ar Gintu iesaucām šīs vietas līdakas par "smilšu līdakām".
Lai, vai kā, bet smilšu līdakas ķērās. Sacensībās, jau piektajā metienā, vēl pa tumsu, noķērām pirmo līdaku.

Otrā ar iekrita ļoti ātri.

 

Vēlāk Gintam izdevās noķert divus asarus, ķerot līdakas, un tad jau nācās pierunāt katru zivi.

Tik raiti vairs necopēja. Tomēr kopumā, pa visu dienu - daudz līdaku copes uz abiem, Bet daudz tukšās copes, pa vidam zemmēri, arī 49+cm un protams arī neizvilktās. Tādas diemžēl arī bija. Un pirmo reizi sacensībās arī neiesmēlām vienu zivi(līdaku), kas visticamāk bija mērā. Principā dēļ tā, ka gribējām arī visu iefilmēt. Tomēr sacensībās jābūt uzmanīgākiem, jo tie ir zaudēti punkti. Pusstundu pirms sacensību beigām mums bija noķertas 5 mēra līdakas un 2 asari.

Līdaku rajonu jau bijām nopresējuši divas reizes  un trešajam laidienam laika nebija, tāpēc pēdējo pusstundu veltījām asaru copei, netālu no iebrauktuves "Laivu centrā" un "Čaikā". Tālu nevarējām braukt, jo nebija vairs laika un mums sacensībās motoram ar dzesēšanu sākās problēmas, bet kaut vai kādus punktus klāt vēl gribējās dabūt. Asaru cope atnesa mums vēl divus mēra asarus, vienu zemmēra līdaķeli un vienu ļoti spēcīgu copi(visticamāk līdaka), kas diemžēl neuzsēdās. Finišējām ar 5 mēra līdakām un 4 mēra asariem(sacensību mērs no 20cm).

Labs rezultāts un cerējām beidzot tikt trijniekā kādos mačos. Neizdevās. Sacensības noslēdzām 4.vietā. Koka medālis! Bet ar savu rezultātu esam apmierināti, iespējas bija to uztaisīt arī labāku, bet tikpat labi kaut kas varēja arī neizvilkties no tā, ko izvilkām, tāpēc viss likumsakarīgi un izdarījām ko varējām. Otra ekipažā, kas pārstāvēja Sarkandaugavas garāžu kooperatīvu finišēja 10.vietā no 41 komandas.

Domāju, ka Sarkandaugavas garāžu kooperatīvu pārstāvējām godam. Arvim ar Mārtiņu ne viss salikās kā bija plānots, bet tāpat cienīgs rezultāts spēcīgā konkurencē.
Apsveicu uzvarētājus, abus Sergejus! 9mēra līdakas, tas ir ļoti labs rezultāts! Un visas atlaistas. Malači čaļi! Respect!


Paldies Kasparam Zvaigznem par šo maču organizēšanu, paldies dalībniekiem par "konkurenci", paldies sacensību atbalstītājiem.


Bija azartiski un interesanti, tomēr metāla medālim  šoreiz nedaudz pietrūka. Nekas, koka arī ir labs!
Ne asakas visiem un tiekamies ūdeņos!

COPES VIDEO:

Skatījumu skaits: 1186 | Pievienoja: parcopi | Birkas: parcopi copes komanda, līdaku cope, parcopi.lv, cope rīgā, koka medaļa, Līdakas, caikas kauss 2020, spiningošana no laivām | Reitings: 5.0/1 |
Komentāru kopskaits: 2
0
2 kreisais   (07.10.2020 12:38) [Materiāls]
PAvisam nedaudz šoreiz pietrūka. Būs nākamreiz! ;)

100%" cellspacing="1
1 Alberts   (07.10.2020 12:35) [Materiāls]
Visu cieņu! hello
Lai nākamreiz izdodas tikt pie metāla medaļām! dance

100%" cellspacing="1
Pievienot komentārus var tikai reģistrētie lietotāji.
[ Reģistrācija | Ieeja ]
PROFILS
Viesis!

Jūsu vārds: Viesis
Jūs atrodaties šeit: -dienas
IP:3.133.87.156
IEEJAS FOMA
Lietotāja vārds:
Parole:
SAVĒJIE
https://www.facebook.com/Lielais-Loms-108094701064355/

https://www.facebook.com/SarkandaugavasunTumsasKauss/

https://www.facebook.com/CMSBIEDRIBA/ http://www.vesturesklubs.lv/
VIETNES DRAUGI

Copyright Parcopi.lv © 2009



Epasts: parcopi@parcopi.lv