[ Jauni komentāri · Dalībnieki · Noteikumi · Kodi · Meklēšana · RSS ]
Foruma moderators: Koka_Klucis, marti, Zivnieks  
Zivju ēdienu receptes
parcopiDatums: Svētdiena, 29.03.2009, 17:55 | Ziņa # 16
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 14104
Reputācija: 118
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Zivs-siera sacepums

Zivs - 0,5kg
Sīpoli - 1gb
Majonēze - pēc garšas
Siers - 200gr
Sāls, pipari - pēc garšas

Zivi novāra, atdzesē, atdala no asakām. Dabūto fileju ieliek formā, kura iesmērēta ar eļļu vai sviestu, samaisa ar sīki sagrieztu sīpolu, sāli un pipariem. Pa virsu uzspiež majonēzi un apkaisa ar rīvētu sieru. Tad minūtes 15, dod formiņām nostāvēties, tad liek karstā cepeškrāsnī. Gatavību nosaka, dzelteni-oranža vgaroziņa pa virsu.

Labu apetīti! ;)

 
parcopiDatums: Svētdiena, 29.03.2009, 18:02 | Ziņa # 17
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 14104
Reputācija: 118
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Zivju sacepums Čehu gaumē

Zivs - 500gr
Milti - 1-2 ēdamkarotes
Ola - 1gb
Piens - 1/2 no glāzes
Tauki - 2-3 ēdamkarotes
Sāls, etiķis - pēc garšas.

Atdala no zivs fileju un sagriež porciju gabalos, uzšļaksta nedaudz etiķi. Tad apkaisa ar sāli un ieliek cepeškrāsns traukā, kurš iesmērēts ar taukiem. Olu samaisa ar pienu, pieber miltus, atkal samaisa un tad aplej ar to visu zivi. Trauku liek cepeškrāsnī un cep, apmēram 30minūtes

Labu apetīti! ;)

 
parcopiDatums: Svētdiena, 29.03.2009, 18:17 | Ziņa # 18
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 14104
Reputācija: 118
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Forele Norvēģu gaumē

Forele - 500gr
Baltvīns(sausais) - 1/2 no glāzes
Mazās plūmītes(Aliča) - 50gr
Estragons, sīpolloki, maltie melnie pipari, sāls - pēc garšas

Notīra zivi, nogriež galvu un caur priekšpusi izpiež visas iekšas, vēderu uzsķērt nevajag, tad kārtīgi izskalo zivs iekšpusi. Tad zivī iekšā saber sāli, piparus smalki sagrieztas estragona lapas, sasmalcinātus sīpollokus un aliču(svaigu vai kaltētu). Zivi savērpt gredzenā. To visvieglāk ir izdarīt, ja astes spuru ieliek nogrieztās galvas vietā, zivs iekšpusē.
Katliņā vienu otrai pāri(krusteniski) novieto divus kociņus, var no saldējuma, uzliek uz tiem gredzenā savērpto foreli, uzlej balto sauso vīnu un tur to visu uz uguns, apmēram 20minūtes. Zivs pievelkās ar garšvielām un vīnu.

Labu apetīti! ;)

 
parcopiDatums: Svētdiena, 29.03.2009, 18:49 | Ziņa # 19
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 14104
Reputācija: 118
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Skumbrijas sacepums ar augļiem un majonēzi

Svaiga skumbrija - 500gr
Milti - 40gr
Sviests - 40gr
Sīpoli - 1gb
Burkāni - 200gr
Majonēze, zaļumi, piari, sāls, siers - pēc garšas

Svaigai skumrijai atdala fileju, sagriež gabalos, apvārta miltos un apcep no visām pusēm līdz parādās kraukšķīga garoziņa, pēc tam liek dziļā pannā, pieliek sagrieztus apceptus sīpolus, sagrieztus apceptus burkānus, apkaisa ar rīvētu sieru, aplej ar majonēzi un liek cepeškrāsnī uz 15minūtēm, temperatūru liek 225 C

Ēdienu pasniedz ar tomātu mērci, klāt vārītiem kartupeļiem. Dekorē ar pētersīļiem un dillēm.

Labu apetīti! ;)

 
parcopiDatums: Svētdiena, 29.03.2009, 19:01 | Ziņa # 20
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 14104
Reputācija: 118
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Zivju zupa ar sieru

Zivs - 50gr
Sīpoli - 1mazs sīpols
Sviests - 20gr
Milti - 20gr
ĶIploks - 1,2 daiviņas
Siers(ciets) - 30-40gr
Zaļumi, sāls, garšvielas - pēc garšas

No zivs atdala fileju, sagriež nelielos gabaliņos, apvārta miltos un viegli apcep.
Sīpolu sagriež salmiņos, apcep sviestā, pievieno miltus, kad sīpoli jau gandrīz apcepti.
Vārošā zivju buljonā liek apceptos sīpolus, apceptos zivs filejas gabaliņus, pievieno garšvielas un vāra uz mazas uguns 5-10minūtes.
Pasniedz zupas šķīvī. Ielej zupu, ierīvē sieru, ieber zaļumus un ķiplokspiedē saspiestas ķiploka daiviņas.

Labu apetīti! ;)

 
parcopiDatums: Piektdiena, 17.04.2009, 18:41 | Ziņa # 21
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 14104
Reputācija: 118
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Forele ar medu

2 foreles,
daži valrieksti,
daži svaigas piparmētras zariņi,
sāls,
pipari,
2 ēdamkarotes medus,
2 ēdamkarotes olīveļļas.

Zivis iztīra, pārkaisa ar sāli.
Piparus, piparmētu zariņus, riekstus sasmalcina un saspiež ar āmurīti, sajauc kopā, pievienojot medu. Ar šo garšvielu maisījumu piepilda zivi un aizšuj. Foliju apslaka ar olīveļļu, ietin zivi un cep.
Pirms pasniegšanas apslaka ar olīveļļu.

Labu apetīti ;)

 
parcopiDatums: Piektdiena, 17.04.2009, 18:42 | Ziņa # 22
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 14104
Reputācija: 118
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Zandarts pikantā mērcē

1kg zandarta,
etiķis,
100g sviesta,
mazliet estragona,
dilles,
1 tējkarote miltu,
sāls,
cukurs,
100g krējuma,
zivju buljons.

Zivis iztīra, apsāla, pārslaka ar etiķi (citronu sulu), pārziež ar eļļu vai sviestu, apcep cepeškrāsnī. No sviesta, miltiem un buljona pagatavo mērci ar krējumu, estragonu, etiķi, cukuru, dillēm. Pārlej zivīm, turpina cepšanu. Jāuzmanās, lai zivis nepārcep, tad tās būs sausas.
Pasniedz ar rīsiem un salātiem.

Labu apetīti! ;)

 
parcopiDatums: Piektdiena, 17.04.2009, 18:43 | Ziņa # 23
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 14104
Reputācija: 118
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Zivju zupa ar ķiploku

200g asaru,
100g kartupeļu,
1 burkāns,
1/2 selerijas,
1 sīpols,
50g tomātu,
3-4 sēnes,
zaļumi,
tomātu biezenis,
sviests,
sāls,
pipari,
krējums.

Zivis notīra, nomazgā. No galvām vāra buljonu, izkāš. Buljonā liek no asakām atdalītas zivis, sēnes, kartupeļus un vāra, līdz kartupeļi mīksti. Pieliek sviestā apceptus dārzeņus, tomātu biezeni, tomātu šķēles uzvāra, pieliek krējumu. Pieber piparus un ļauj zupai 10 minūtes piesātināties. Katrā šķīvī liek sarīvētu ķiploku un zaļumus.

Labu apetīti ;)

 
parcopiDatums: Piektdiena, 17.04.2009, 18:44 | Ziņa # 24
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 14104
Reputācija: 118
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Līnis krievu gaumē

1kg līņu,
3 ēdamkarotes sviesta,
1 galviņa kāpostu,
3-4 kaltētas sēnes,
1 sīpols,
1 burkāns,
1 selerija,
1 pētersīlis,
5-6 pipari,
3 krustnagliņas,
1/2 tējkarotes kanēļa,
1 tējkarote cukura,
1 gl. krējuma,
2 olas,
rīvmaize.

Sarkanos vai baltos kāpostus saēvelē skaidiņās, pieber sāli, pārlej ar buljonu, kas vārīts no kaltētām sēnēm, garšsaknēm un garšvielām, pieliek sviestu, sautē. Pievieno kanēli, krustnagliņas, cukuru, krējumu, rīvmaizi un sautē, līdz ēdiens kļūst biezs. Pieliek sasmalcinātas olas.
Pasniedz ar ceptām līņu filejām.

Labu apetīti ;)

 
parcopiDatums: Piektdiena, 17.04.2009, 18:45 | Ziņa # 25
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 14104
Reputācija: 118
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Krāsnī cepts zandarts (menca)

1kg zandarta,
sāls,
pipari,
50g sarīvēta siera,
rīvmaize,
2 ēdamkarotes eļļas.

Mērcei:
1 1/2 glāzes krējuma,
4 olu dzeltenumi,
mazliet etiķa,
sāls,
muskatrieksti,
100g sviesta.

Veidnē liek porciju gabalos sagrieztu zivi, pārlej ar mērci, ko pagatavo no dotajiem produktiem, pārkaisa a sieru, rīvmaizi, pārlaista ar eļļu. Cep cepeškrāsnī apmēram 30 minūtes.

Labu apetīti ;)

 
parcopiDatums: Piektdiena, 17.04.2009, 18:45 | Ziņa # 26
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 14104
Reputācija: 118
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Taukos cepta līdaka

1kg līdakas,
1 ola,
1/2 glāzes piena,
3-5 ēdamkarotes miltu,
sāls.

Notīrītu līdaku sadala gabaliņos, izņem asakas, viegli apsāla. No olas, piena un miltiem pagatavo pabiezu pankūku mīklu, kurā apmērcē sagatavoto līdaku. Cep lielā tauku daudzumā.

Labu apetīti ;)

 
parcopiDatums: Piektdiena, 17.04.2009, 18:46 | Ziņa # 27
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 14104
Reputācija: 118
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Karaliskā līdaka

Sastāvdaļas:
līdaka
sviests vai margarīns
sāls
vairāki sīpoli
lauru lapas
smaržīgie pipari
~3 ĒK skāba krējuma
malts muskatrieksts
sāls
Gatavošana:
Sagriež iztīrītu līdaku un apcep uz pannas sviestā vai margarīnā. Tad liek katliņā, kurā drusku ieliets ūdens. Pieber sāli, sagriež virsū sīpolus, pieliek garšvielas (es konkrēti liku šaurlapu, smaržīgos piparus), uzliek skābo krējumu virsū un sautē kādu laiciņu- apmēram 20 min. Un pašās beigās, ~1 min. pirms gatavības, uzkaisa malto muskatriekstu!

Labu apetīti! ;)

 
parcopiDatums: Piektdiena, 17.04.2009, 18:47 | Ziņa # 28
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 14104
Reputācija: 118
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Pildīta līdaka ar rīsiem

Sastāvdaļas:
1 kg līdaka
1 1/2 tējk. sāls
Pildījumam:
1/2 tases rīsu
2 cieti vārītas olas
skābs krējums
sāls
baltie pipari
Virskārtai:
sakults sviests
rīvmaize
Gatavošana:
Līdakai notīra zvīņas, to nomazgā, galvu un asti atstāj. Ieberzē ar sāli gan no ārpuses, gan iekšpuses. Atstāj uz 1 stundu. Rīsus vāra sālsūdenī, nolej sietā. Sasmalcina olas, pievieno rīsiem un nedaudz krējumu. Pēc garšas pievieno garšvielas. Ar gatavo masu pilda līdaku. Līdaku no abām pusēm ieziež ar sviestu un apkaisa ar rīvmaizi. Cep augstā temperatūrā, līdz zivs paliek viegli brūna, samazina karstumu, pannā ielej nedaudz ūdens un pievieno nedaudz krējuma. Kad līdaka ir zeltaini brūna, spuras var viegli noraut, tas nozīmē, ka līdaka ir gatava.
Gatavošanas laiks:
2 stundas

Labu apetīti! ;)

 
parcopiDatums: Piektdiena, 17.04.2009, 18:47 | Ziņa # 29
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 14104
Reputācija: 118
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Buljonā vārīts līnis

Sastāvdaļas:
250 g līņu,
1 burkāns,
1 sīpols,
1 TK 9 % etiķa,
sāls,
melnie pipari,
smaržīgie pipari,
garšvielas,
buljona kubiņš,
zaļumi.
Gatavošana:
Notīrītu, nomazgātu līni apslaka ar etiķi, tad vāra ūdenī, kam pievienots sāls, etiķis, buljona kubiņš, sasmalcināts burkāns, sīpols un garšvielas, līdz tas gatavs. Gatavo līni pārkaisa ar sasmalcinātiem zaļumiem, klāt pasniedz kartupeļu biezputru, krējuma, olu vai mārrutku mērci, svaigus dārzeņus.

Labu apetīti ;)

 
parcopiDatums: Piektdiena, 17.04.2009, 18:48 | Ziņa # 30
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 14104
Reputācija: 118
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Līnis barbekjū

Sastāvdaļas:
līnis
vegeta
dilles
ass siers
majonēze
paprika
Gatavošana:
Bārbekjū taisīju – lņi iztīra, uzliek uz follijas, uzkaisa vegetu, dilles, pāri like kādu no asajiem sieriem, majonēzi un smalki sakapātu paprika. Visu saspiež kopā, ietin folijā un cep uz barberkjū.

Labu apetīti ;)

 
Meklēšana:


Copyright Parcopi.lv © 2009



Epasts: parcopi@parcopi.lv