man ar kā reiz vakar sanāca pabūt engures ezerā pēc ilgākas pauzes. noķērām kādas piecas zemmēra līdaciņas un atradām asari. bet asaris tāds niecīgs - ap 70-100gr. tik viens pēc normāla (350gr) izskatījās, tāpēc visus laidām atpakaļ paaugties. domāju, ka kopsummā kāds pusspainis sanāktu toč. pamatā uz rotiņa (mepps nr2), bet atklāju arī tādu mazu mikro šūpiņu, kam viens vienžubura āķis. kaut kad tādu kāds pārdevējs man ieteica uz asariem. pāris reizes biju pamēģinājis, bet neko labi nekas nesanāca, taču engurē šis labi aizgāja. vārda tiešā nozīmē, jo biju uzlicis bez pavadiņas un līdacēns nokoda :) pirms tam gan pārdesmit smukus asarīšus paspēja izvilkt.
Pavadiņa ir kā prezervatīvs. Bez - riskanti, bet baigais kaifs!
Vakar vakarā ar Chominu aizgājām uz vienu mazu upīti. Izrādās pēc lietiem tā vairs nebija tik maziņa. Es pat iedomāties nevarēju, ka upe var tā mainīties. Straume gāž no kājām lejā. Kur bija līdz potītēm, tagad gandrīz līdz viduklim. Ūdens krāsa - kafija. Bišku gan pabradājām, bet cerību nekādu pie tāda līmeņa, krāsas un straumes - nebija nekādu!
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
Nu es ar šādu parādību vēl nebiju saskāries. Tagad zināšu par cik var izmanīties upīte pēc lieliem lietiem! Paša pieredze ir tā labākā!
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
Šodien pabridos pa vienu upi. Kārtīgi nobridos. 6,5 stundas tikai pa upi, pēc tam vēl uz mašīnu. Labi, ka nebiju uzvilcis zābakbikses, bet bridu trenūzenēs un vecās botās. Jo ūdens līmenis augsts un baigā bradāšana pa krastu sanāca. A krasti tur stāvi un kalnaini. Kājas tagad knapi velku Rezumē tāds - iztērēta nauda benžai, norauts Šilovs un Mepps + volberītis, straume gandrīz parāva mani nafig, kad vienā vietā mēģināju šķērsot upi, gandrīz arī zaudēju nevainību Aizķēros aiz zāles un gandrīz izsēdos un viena bebra nograuzta kociņa Nobridies ne pa knapo, pats viss apskrāpēts un dunduru apēsts, kājas knapi velkās - bet TAS BIJA TO VĒRTS! Estētiskais baudījums, morālais gandarījums un fiziskā slodze - tās ir lietas, kuru dēļ tas bija vērts! Kas attiecas uz lomu, tad četras foreles izmakarēju un divas norāvās. Mērā nebija neviena. Citu zivju ar nebija. Reku daži foto!
vakar biju Engures ezerā - pāris ašuki, zemmērs (visi aug tālāk). Sanāca gan maz laika pamētāt, bet laiks nu ideāls, likās - nu jābūt kārtīgai copei, bet viņām citi plāni.
Engurē nav būts kādu laiku. Godīgi sakot vienreiz tur arī tik esmu bijis, kad mums salidojums tur bija. Salīdzinot Kaņieri, Engures ezers man labāk patika!
Forši! Asari tiešām tagad saskrējuši. Ja uztrāpa, vispār var labi atvilkties!
Tieši tā! Šorīt baigais klusums bija, viens mazs asarītis uz Keitech ēdamgumiju, pēc tam klusums... Uzliku oranžu lucky john chunk tail, kaut kas labs aizgāja... Pēc 5 min pārmainīju uz zaļo chunk tail, uzsēdās līdaciņa, tajā pašā vietā, protams zemmērs, tāpēc , labi, ka pati atāķējās nost. Bet, tieši kameru biju ieslēdzis, tāpēc izdevās nofilmēt, drīz gan jau video ielikšu!!! Bet, galvenais jau tā cīņu, un ja vel uz microjig kāta.. Pats izmantoju Salmo Tioga 1-8g. Pat latrs mazākais asarītis sagādā baudu, kur nu vēl ja kāds lielāks vai līdaciņa, kā šodien! Ne Asakas!!!!!