Man jau liekas, ka līdakas ir 95% no visām ūdenstilpnēm. Ja dzīvo Rīgā, vai netālu, tad derēs visi pierīgas un Rīgas ezeri. Līdakas ir visos! Kā arī Daugava, Lielupe, Buļļupe, Sausā Daugava - tās pierīgas teritorijā arī der. Tādā karstumā upē pat varbūt vieglāk to līdaku tagad ir piemānīt!
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
Foreļupju nosaukumi ir tãds kã tabu, to nosaukumus neviens neatklās, kaut pa lielam tās ir zinãmas
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
Šodien ar copes kolēģi Kasparu bijām aizbraukuši uz vakara copīti pabradāt pa vienu upīti. Beidzot! Šosezon tik maz tas bija darīts, ka tas baigi priecēja. Pēc pēdējās reizes, kad tur biju jūnijā upē ir izmaiņas - par tām parūpējies bebrs. Ir uzcelti vismaz trīs aizsprosti(tas tajā posmā, ko izgājām) un viens vispār milzīgs. Tādu nebiju redzējis - kādu pusotru metru. Jau bija krēsla un nesanāca nofočēt. Bet zivju ziņā ir ok, dabūjām tās. man deviņi asarīši, visi palaisti vaļā un trīs līdakas, no kurām viena 51cm un kura arī atbrauca man līdz uz mājām, bet Kasparam viena zemmēra līdaka un četri asarīši, viss palaists atpakaļ. Ar vieglo spini tomēr baigais kaifs arī tos zemmērus un pat asarīšu vilkt! Vajadzētu laikam nojaukt tos bebra nedarbus arī, bet šodien baigi pietrūka laiks iziet paredzēto posmiņu, kur nu vēl jaukt tos dambjus nost. Atpakaļ jau gājām pa tumsu caur mežu un miglu. Bija interesanti! Īsumā - baigais prieks, ka atkal pabradāts ir pa upīti un arī ne bez rezultāta! Te foto no šodienas, Kaspara zivis kadrā netika neviena
A pēc kā var tpateikt uzreiz, ka puika? Kas tieši krāsojumā vai formā savādāks?
puiku var pēc ģīmja atpazīt- galva garenāka un žoklis bik lielāks. uz nārsta laiku, tad jau vienkārši atpazīt- puikiem apakšžoklī veidojas izaugums. moška vēl kādas atšķirības ir, bet es ir pieradis, ka ieskatos sejā un atpazīstu:)