Iesaku iesācējiem šāda veida pludiņus. Tos var uzlikt kā fiksētos, tā arī, kā slīdošos. Vienīgi straumē tie uzvedās ne pārāk, bet toties ir gana universāli iesācējiem. Liels pluss ir tas, ka šajos pludiņos, noņemot augšu, var ielikt caurspīdīgajā caurulē gaismeklīti un pasēdēt arī pa tumsu uz līņiem vai brekšiem.
Atļaušos savi pieredzi pastāstīt te, profi gan jau pasmiesies par mani un tādu štelli jau zin. Vakar aizbraucu stundiņu pamētāt spini, nepagāja ne 5min kad bij pirmā cope un pieķērās mazs līdak bērns, izvilku atkabināju, palaidu un tad sekoja pārsteigums. Pie nākamā metiena mans voblers aizlido baigi tālu un bez jebkādas pretestības izrādās pie ņēmiena līdacēns ir atkabinājis vaļā pavadiņu. P.S. Turpmāk zināšu un pēc katras copes pārbaudīšu pavadiņas karabīni.
Es pavadiņas gandrīz vispār nelietoju, pārsvarā tikai karabīnītes ar griezuli. Reizēm izmantoju paštaisītās īsas pavadiņas no ģitāras stīgas. Pavadiņām jāpievērš uzmanība karabīnēm, kā arī neiesaku dzelzs pavadiņas, jo tās mēdz pārlūzt. Labāk izvēlēties volframa, fluorkarbana, vai cita materiāla pavadiņu. karabīnes mēdz būt dažādas.
Tāpēc jau saku, ka tāds stiprinājums nav pats drošākais Veikalā izvēloties pavadiņu, pievērs uzmanību pavadiņas materiālam un karabīnei Lai nesanāk šādi:
Redz daudz ir tādu visādu sīkumu ko tāds gurķis kā es nemaz nezin un arī atrast kautko grūti, jo profi to uskata par pašsaprotamu, bet tādi iesācēji kā es droši vien kautrējas stāstīt par savām kļūdām. Līdz ar to jauniņajam nekas cits neatliek kā izbaudīt visu uz sevis un mācīties no savām kļūdām. P.S. Vairāk vajag tieši rakstus ar visādām "pašsaprotamām" lietām un pašiem makšķerēšanas pamatiem, lai mazāk būtu tādu muļķu kā es
priekš iesācēja un kāpostiem tā tik būs ar tiem 680m starp citu monofilās ir ļooooti dažādas. maz lietoju mono auklas. tikai priekš foreļu kāta un zandartam uz dzīvo. foreļu kātam kādreiz iepirku uz atlaidēm varivas aukliņu. likās ok. tad nomainīju spoli un tai pa virsu uztinu pīto. kad atkal sadomājos uz forelēm padoties, tad sapratu, ka man nav mono auklu. nopirku kādu 3 veidu "parastās". visas izmetu metās kāposti utt. nopirku atkal uz atlaidēm to varivas un novērtēju kā ļoti labu.
Pavadiņa ir kā prezervatīvs. Bez - riskanti, bet baigais kaifs!