Nesen vienā ūdenstilpnē netālu no Igauņiem, gadījās no murda atbrīvot divas karpas(pats biju foreļot), jautājums - kā tās tur iekļuva? Aizbēgušas no kādas audzētavas? Abas nebija lielas, ap 2kg
Alberts, Visticamāk, ka ieklīdušas no kāda dīķa (meniķis).... nekad neesmu dzirdējis, ka foreļupē būtu karpu populācija izveidojusies.... p.s. ko murds tur dara??
To nu gan es nezinu, bet tur salīdzinoši netālu ir mājās. Murds tika likvidēts un karpas peld tālāk, bet fakts pats par sevi interesants. Vieta, kur bija murds, ir upes bedre.
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
Brīvdienās biju uz privāto dīķi, mēģināju kautko noķert - nekā. Tākā esmu iesācējs varētu palīdzēt. Pēcpustdienā ibaroju ar Dragon un Traper barību piejaucu kukuruzu un baltos tarpus. Uz āķa bija visadi našķi kukuruza, baltie, sliekas, mazās boilas ar zemeņu aromātu.Dīķī esmu jau kādu 2 vai 3 reizi bet nekadigi nesanāk noķērt, no rītiem klusām pieejot var redzēt lielas mammas.
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)