VIETNES IZVĒLNE
COPES KALENDĀRS
http://parcopi.lv/index/copes_kalendars/0-14
STATISTIKA
Online kopā: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0
Sākums » 2022 » Oktobris » 26 » Mans pirmais copes piedzīvojums Ālandos!
Mans pirmais copes piedzīvojums Ālandos!
10:32

Mans pirmais copes piedzīvojums Ālandos!

Mans copes pārinieks Gints jau sen braukā uz Ālandiem, lai izbaudītu turienes copi. Jau kādu laiku viņš centās pierunāt mani arī un beidzot arī es ļāvos pierunāties. Pie kam, pirmais brauciens, sanāca ļoti labā kompānijā. Mēs devāmies uz Ālandu salu piedzīvojumiem 10 cilvēku sastāvā. Smiekli un pozitīvas emocijas bija visas nedēļas garumā. Devāmies uz Kumlingi. Lai tur nokļūtu, pagāja 16 stundas ceļā. Ar auto un piekabēm uz Tallinu, no Tallinas uz Helsinkiem ar prāmi un tālāk atkal ar auto, diviem prāmjiem un vienu pārcēlāju. Atpakaļ tas ceļš sanāca ātrāks, jo prāmji sakrita negaidot. Kopā sanāca copēt pilnas sešas dienas.
Par pašu copi pat nav ko īsti pastāstīt. Gandrīz kā tepat, ar to atšķirību, ka akcents tika likts pārsvarā uz līdakām. Biju gaidījis aktīvāku copi. Visaktīvākā cope, mums ar Gintu, sanāca otrajā dienā, kad noķērām virs 30 zivīm uz abiem. Bet bija dienas, kad ar kasīšanu zivis ķērās. Bet, lai vai kā - pa sešām copes dienām man bija iespēja tikt pie četrām lielām līdakām (80cm+), bet iespēju realizēju tikai vienu. Un droši vien iespēju būtu vēl vairāk, ja vairāk uzticētos lielāka izmēra mānekļiem. Kas attiecās uz mānekļiem, tad tur ļoti labi strādāja džerki, dažādi vobleri ar ļoti mazu iegrimi, arī gumijas un rotiņi. Īsāk sakot viss, ko var novadīt seklumā. Jo zivis bija izteikti seklās vietās - niedru malās, zāļu paklājos un akmeņos. Vidējais līdaku izmērs bija 55-60cm. Bija arī zemmēri un bija arī smukas zivis.

Vienu dienu meklējām arī asarus. Atradām. Bet maz un izmērs nepriecēja. Bet tas nemazināja pašu atrašanas prieku. Toties Gintam izdevās tikt pie trīs skaistiem ālantiem un iespējas bija vēl. 

Vienu vakaru pamēģināju arī copi ar fīderi. Neko nenoķēru. Tur jāzin vietas, kur ir vērts mēģināt. Savādāk ar barotavu tikai zāles var paravēt. 
Kopumā ar pirmo pieredzi esmu ļoti apmierināts. Sešas dienas tikai ūdeņi, klintis, akmeņi, superīga kompānija un cope. Tas klusums un miers, kas tur apkārt, brīžem likās, ka laiks ir apstājies. Perfekta galvas izvēdināšana no darbiem un ikdienas rūpēm. Cits ritms, citi dabas skati, jauna pieredze un tā pati foršā cope. Tā visur ir forša!

Sīkāk par pašu copes procesu, sadzīves apstākļiem un foršo atmosfēru varēs redzēt filmiņā par šo copes piedzīvojumu Ālandos. Sekojiet parcopi.lv youtube kanālam un nepalaidīsiet to garām!
Ne asakas visiem!

Skatījumu skaits: 626 | Pievienoja: parcopi | Birkas: cope ālandos, līdaku cope, spiningošana no laivas, pozitīvā cope, lielais loms, parcopi.lv, ālantu cope, cope somijā | Reitings: 5.0/1 |
Komentāru kopskaits: 0
Pievienot komentārus var tikai reģistrētie lietotāji.
[ Reģistrācija | Ieeja ]
PROFILS
Viesis!

Jūsu vārds: Viesis
Jūs atrodaties šeit: -dienas
IP:3.138.200.66
IEEJAS FOMA
Lietotāja vārds:
Parole:
SAVĒJIE
https://www.facebook.com/Lielais-Loms-108094701064355/

https://www.facebook.com/SarkandaugavasunTumsasKauss/

https://www.facebook.com/CMSBIEDRIBA/ http://www.vesturesklubs.lv/
VIETNES DRAUGI

Copyright Parcopi.lv © 2009



Epasts: parcopi@parcopi.lv