VIETNES IZVĒLNE
COPES KALENDĀRS
http://parcopi.lv/index/copes_kalendars/0-14
STATISTIKA
Online kopā: 3
Viesi: 3
Lietotāji: 0
Sākums » 2021 » Jūnijs » 1 » Atskats uz 2021.gada maiju, jeb kā laiks skrien vēja spārniem
Atskats uz 2021.gada maiju, jeb kā laiks skrien vēja spārniem
17:26

Atskats uz 2021.gada maiju, jeb kā laiks skrien vēja spārniem


Es esmu no tiem cilvēkiem, kas jau novembrī sāk gaidīt pavasari. Un tad pavasaris atnāk, nepaspēj ne attapties, kad jau atkal ir novembris un var sākt gaidīt nākamo pavasari. Sevišķi sanāk gaidīt maiju, jo tad var sākt copēt no laivas, ķert līdakas un patīk tā apziņa, ka vēl visa vasara priekšā. 2021.gada maijs atkal ir aizskrējis vēja spārniem un tagad uz to var atskatīties no copes rakursa.
Šis maijs sākās ļoti netipiski, jo netiku uz 1.maija copi, kas ir tādi kā sezonas atklāšanas svētki makšķerniekiem, lai gan sezona nekad nebeidzās. Mainās tikai copes metodes un ķeramo zivju sugas. Lai vai kā, 1.maiju nekad neizlaižu, bet šoreiz slimības dēļ nācās izlaist. 

Mana copes sezona, no laivas, šogad sākās Burtnieka ezerā un tas notika 7.-8.maijā. Aizbraucu uz Burtnieku 6.maija pēcpusdienā, bet laiks bija tik nejauks, tajā dienā tā arī neiebraucu ezerā. Jaukāks gan laiks nepalika arī pēc tam. Stiprs vējš, gaisa tempretarūra tikai daži grādi plusos un vēl periodiski lija. Bet copēt bija atbraukts, tāpēc bija jāpiecieš nejaukais laiks un jācopē. Pati cope sanāca tāda īsti nekāda, lai gan abas dienas tiku pie mēra līdakām, zemmēra līdakām un tukšajām copēm.

Pirmā 2021.gada mēra līdaka no Burtnieka

Bet tas nebija īsti tas, uz ko tika cerēts. Sestdienā vispār bija tik stiprs vējš, ka brauciens pāri Burtniekam, pret vilni, stabili ierindojās manos top-3 bīstamākajos braucienos pa viļņiem. Mana piepūšamā laiva bija līdz pusei piesmelta ar ūdeni, kad izbraucām krastā, pats biju slapjš un pārsalis.

Atvadoties no Burtnieka un tad arī laiks sāka uzlaboties...

Pēc Burtnieka sanāca vairākas īsā formāta copes Ķīšezerā, kurās īsti neatradu pieeju Ķīšezera mēra līdakām. Pa Ķīšezeru pacopēju arī ar Arvi, ar mainīgām sekmēm.

Biju iebraucis arī ar draugu Rolandu un noslēdzu maija copi ar īsā formāta copi ar Parcopi.lv 2019.gada komandas tiesnesi Edgaru.

2021.gada 31.maija Ķīšezera mēra līdaka

Veiksmīgākā reize Ķīšezerā man sanāca, kad biju viens, tajā reizē:
1. Viena liela līdaka atnāca līdz laivai, bet tā arī nepaņēma
2. Viens smuks mērs tika pievilkts pie laivas, bet nesanāca iecelt, jo nebija uztveramā tīkliņa
3. Trīs mēri 56-57cm tika iecelti laivā
4. Viens mērs tika atlaists
5. Laivā tika iecelti 4zemmēri, kas protams tika amnestēti
6. Bija vēl divas tukšās copes


Viens no izbraucieniem kopā ar Arvi

Vēl maijā bija viens izbrauciens ar komandas biedru Gintu uz Sauso Daugavu un Daugavu. Ielaidāmies pusdienlaikā un līdz vakaram meklējām līdakas. Gāja visādi un zem laba lietus ar tikām, bet bija interesanti, jautri un pozitīvi - kā vienmēr!
Šoreiz visas zivis komandas biedram, man bija jāsamierinās tikai ar tukšajām copēm un vienu zemmēru.

Komandas biedrs Gints ar līdaku

Labi, ka nebijām noslēguši derības, pirms copes, nāktos kapitulēt!  Bet kopumā laivā iedabūjām trīs mēra līdakas 56-57cm un 29cm asari!


Lielākā škrobe, ka laika apstākļi sabojāja divus plānotus izbraucienus uz foreļupi, bet cerams, ka ar to saliksies jūnijā!


Maijs nu ir cauri, tagad var pievērsties zandartu un asaru copei, bet līdaku cope ar netiks pamesta novārtā. Redzēsim kā iegrozīsies jūnijs un visa vasara, bet nedaudz pietrūkst copes sacensību un foreļcopes piedzīvojumu!


Ne asakas visiem un tiekamies pie/uz ūdeņiem!

Skatījumu skaits: 1143 | Pievienoja: parcopi | Birkas: parcopi.lv, līdaku cope, spiningošana no laivām, ķīsezers, Burtnieks | Reitings: 5.0/3 |
Komentāru kopskaits: 0
Pievienot komentārus var tikai reģistrētie lietotāji.
[ Reģistrācija | Ieeja ]
PROFILS
Viesis!

Jūsu vārds: Viesis
Jūs atrodaties šeit: -dienas
IP:13.59.234.226
IEEJAS FOMA
Lietotāja vārds:
Parole:
SAVĒJIE
https://www.facebook.com/Lielais-Loms-108094701064355/

https://www.facebook.com/SarkandaugavasunTumsasKauss/

https://www.facebook.com/CMSBIEDRIBA/ http://www.vesturesklubs.lv/
VIETNES DRAUGI

Copyright Parcopi.lv © 2009



Epasts: parcopi@parcopi.lv